Om Frydenlund

Frydenlund er et godt sted at bo. Bebyggelsen er attraktivt beliggende – tæt på centrum af Aarhus og i grønne omgivelser. Frydenlund er også et stort boligområde med mere end 2.400 beboere. Og det er et mangfoldigt boligområde: Her bor mange forskellige etniske minoriteter side om side. Børn, unge og ældre. Studerende, arbejdsløse og folk i vellønnede stillinger. Beboere med mange ressourcer og beboere med færre ressourcer. Beboere, der ønsker at engagere sig i lokalområdet, og beboere, der bare vil bo i Frydenlund i fred og ro. Fælles for alle beboere er imidlertid, at Frydenlund ikke blot et sted i byen. Det er et hjem.

Det er boligforeningerne i Frydenlund – AAB, AlmenBo, Boligforeningen Ringgården  og  Boligkontoret Århus – der i samarbejde med Landsbyggefonden og Aarhus Kommune står bag helhedsplanen Fælles om Frydenlund. Herunder – og på linkene til højre – kan du læse mere om boligforeningerne og de fem boligafdelinger i Frydenlund.

Læs mere om Frydenlund i den boligsociale helhedsplan: Fælles om Frydenlund og i årsrapporten for 2014

AAB – afdeling 30

AAB’s afdeling 30 er opført 1966-70 og beliggende Fuglebakkevej 96-134. 193 1-4 værelses lejligheder med rummelige værelser, stort spisekøkken og inddækkede altaner. Afdelingen har gode boldbaner og legepladser, 2 gæsteværelser, motionsrum, dartrum og beboerlokale. Der er pulterrum til alle lejligheder og mulighed for at leje ekstra kælderrum. Fællesvaskeri. Elevator i de høje blokke. Det er tilladt at holde 1 kat pr. lejemål.

 

AlmenBO – afdeling 14

AlmenBOs afdeling 14 er opført i 1968-70 i beton og beklædt med stålplader. Afdelingen er beliggende på Musvågevej 18-30 (højhuset), Spættevej 1-35 og Fuglebakkevej 80-86 i Frydenlund. 253 1-4-værelses lejligheder. I området er der masser af grønne områder og legepladser. Tæt tilknytning til daginstitutioner og indkøb. Lejlighederne har vestvendte altaner og eget pulterrum. Køkkener og badeværelser moderniseres løbende. Der er fælles vaskeri.

AlmenBO – afdeling 15

AlmenBOs afdeling 15 er opført i beton i 1971. Afdelingen er beliggende Frydenlunds Allé og Musvågevej. Byggeriet er i tre etager på Frydenlunds Allé 21-75. Byggeriet er i otte etager på Musvågevej 4-16. 289 1-4 værelses lejligheder. Der er fælles vaskeri, og hvert lejemål har eget tremmerum. Køkkener moderniseres løbende. Der er elevator på Musvågevej.

Boligkontoret Århus – afdeling 27

Boligkontoret Århus’ afdeling 27 er opført i 1967 i beton og beklædt med stålplader. Byggeriet er i 3 og 8 etager beliggende Høgevej 29-45 og Fuglebakkevej 72-78 og 88-94. I alt er der 195 1-4 værelses lejligheder. Lejemålene er med lukkede altaner. Der er påbegyndt udskiftning af gamle køkkener i flyttelejligheder. Tremmerum til hvert lejemål. Der er elevator på Høgevej.

Ringgården – afdeling 18

Ringgårdens afdeling 18, beliggende Bogfinkevej 1-63, er etagebyggeri i 3 etager opført 1969 i beton. Afdelingen rummer 201 1-4 værelses lejligheder. Alle boliger har stor lukket altan og adgang til haveanlæg med legepladser og grillpladser. Der er fællesvaskeri. Det er tilladt at holde én indekat pr. husstand.